Vi är...

Kvarnen eller "Kvara" som vi kallar den har funnits i släkten så länge vi kan minnas. Idag är det dock främst en person som kan bemästra den och vet hur den fungerar, Klas-Göran. Det krävs mycket fingertoppskänsla för att få till det och den tar tid att få till.

 

När Klas-Göran inte springer runt i kvarnen så springer han runt på den egna bilverkstaden eller snickeriet i anslutning till kvarnen som ligger intill hemmet i Å. Han lider av en internt kallad "kutikring"-symtom som troligen är en ärvd egenskap och gör att en person kan vara "här och där" samtidigt. Han är född och uppvuxen i Å och det hus som Ingmari och han idag bor i och delar. Huset byggdes av Klas-Görans föräldrar Arne och Aina Engberg i mitten på 1900 talet och samtidigt revs det gamla hus som funnits alldeles intill (ses på bilden nedan). Under 80 talet byggde Arne och Aina ett nytt hus på andra sidan vägen de flyttade dit.

 

Sonen Erik bor nära, i huset som Arne och Aina byggde, och där tillsammans med sambon Emelie har ännu en August Engberg fått se dagen gry.

 

Elin heter dottern som flyttat utsocknes till Gnarp och det är även hon som komponerat och fixat med denna hemsida tillsammans med maken Thomas.

 

Har ni några funderingar eller frågor så hör gärna av er.

 

 

 

Fotografi från tidigt 90 tal. Tre generationer representerade. Arne Engberg, sonen Klas-Göran Engberg och barnen Erik och Elin.

Kalas i Uti Änget i Å i Jättendal. Engbergs släkten samlad för att fira. Huset i bakgrunden finns inte längre utan revs i mitten 1900 talet till förmån för det hus som Klas-Göran och Ingmari idag bor i.

Å Kvarn

e-post: engberg@akvarn.se

Klas-Göran Engberg, Åvägen 2 Jättendal telefon nr 070 357 43 38

 

© Å Kvarn Engberg